نوشتن انگیزه نامه
انگیزه نامه یا همان SOP چیست؟
نحوه نوشتن انگیزهنامه SOP جهت اخذ پذیرش دانشگاه
انگیزه نامه که مخفف State of Purpose (اظهار هدف و انگیزه) بوده، نامهایی است که شما خود را بطور کامل برای اخذ پذیرش از دانشگاه مقصد معرفی کرده و انگیزه و هدفتان را برای تحصیل در دانشگاه مد نظر بیان خواهید نمود و اطلاعات کلیدی و مهم در رابطه با خودتان و پیشینه تحصیلی، اهداف و… را خواهید گفت.
نحوه نوشتن انگیزهنامه (SOP) یکی از مهمترین تواناییهای برای متقاعد کردن دانشگاههای مختلف جهت پذیرش شماست.
برای دریافت مشاوره رایگان جهت نوشتن انگیزه نامه و بررسی کلیه مدارک و توانایی فردی شما و در آخر، تشکیل یک پروندهی قوی مقاله ای در کنار تیمی مجرب از متخصصین ، کافیه با ما 44663332/56754380 تماس بگیرید
0 تا 100 نوشتن انگیزه نامه (SOP): راهنمای عملی و نمونه
انگیزه نامه که مخفف State of Purpose (اظهار هدف و انگیزه) بوده، همانطور که از نامش پیدا است، نامهایی است که شما خود را بطور کامل برای اخذ پذیرش از دانشگاه مقصد معرفی کرده و انگیزه و هدفتان را برای تحصیل در دانشگاه مد نظر بیان خواهید نمود و اطلاعات کلیدی و مهم در رابطه با خودتان و پیشینه تحصیلی، اهداف و… را بیان خواهید نمود.
توجه نمایید که منظور از انگیزه نامه معرفی خود و بیان رزومه تحصیلی است و اشتباه برداشت نگردد که برای معرفی هویت خود یا رزومه تحصیلی، نباید خود اصل مدارک آنها را در انگیزه نامه شامل کرده و یا برای معرفی خود برای مثال در زمینه سطح زبان یا دانشگاهی که درس خواندهاید، نباید خود اصل مدرک زبان یا دانشگاه را شامل نمایید. به عبارتی دیگر مدارک ضروری مانند معدل و ریزنمرات، مدرک زبان، توصیه نامه، مدارک هویتی و… به صورت جداگانه و همراه با انگیزه نامه به عنوان مجموعهایی از مدارک اصلی و ضروری به دانشگاه ارسال میگردد. به بیان ساده و با ذکر یک مثال عامیانه، شما اینطور در نظر بگیرید که مدارک دیگر مانند مدرک زبان، مدرک تحصیلی، سابقه کار، توصیه نامه، نامه CV و… به عنوان قطعات و اجزای اصلی و ضروری فرستاده میشود و انگیزهنامه حکم یک فایل راهنمایی برای معرفی و تشریح آن اجزای مهم به همراه دیگر نکات تکمیلی برای معرفی خودتان و نشان دادن شخصیت بهتری از خود در زمینه تحصیلی و همچنین در زمینه شخصی مانند هدفمند بودن، پشتکار داشتن و… را دارد.
راهنمای قدم به قدم نوشتن انگیزه نامه
پاراگراف اول: معرفی
از عنوان ذکر شده دچار سوءتفاهم نشوید و در واقع این پاراگراف برای معرفی خود و اسم و فامیل و شرح مشخصات خود نیست. در واقع این بخش به گونهایی معرفی کلی از آنچه که در انگیزهنامه قرار است دربارهاش صحبت شود مینویسید؛ در واقع در این بخش:
- میتوانید کمی با ترکیبی از حرفه، رشتهی انتخابی و هدفتان از خودتان بگویید.
- کمی از کشور و محل زندگیتان بگویید (بسیار مختصر).
- درباره دانشگاهی که انتخاب کردهاید صحبت کنید و دلیل خود را بگویید
- درباره رشتهایی که قرار است تحصیل کنید صحبت نموده و دلایل خود برای انتخاب این رشته را بیان نمایید؛ به ویژه اشاره به دلیل اصلی انتخاب رشته مانند الگو گرفتن از شخصی، اتفاق خاصی در زندگی، یا صرفا وجود علاقه و استعداد از سنین کم و…
- از اهداف بلند مدت خود، اهداف شغلی و… خود صحبت نموده و آن را به رشته انتخابی تعریف شده در خط بالا ارتباط دهید.
- کمی پیرامون این مورد که چگونه میتوانید برای رشتهی انتخابی در دانشگاه مقصد و همچنین برای آینده شغلی آن هنگام اشتغال پس از تحصیل مفید واقع باشید.
- کلیه موارد فوق را خلاصه توضیح داده چرا که تقریبا کلیه آنها در بندهای بعدی بصورت مفصل میبایست توضیح داده شود.
پاراگراف دوم: پیشینه تحصیلی
درباره پیشینه تحصیلی خود پیرامون رشتهی انتخابی و اهدافتان برای آینده خود پیرامون سابقه آکادمیک خود صحبت نمایید و در این راستا، بیان موفقیتهای خود و نقاط قوتتان در تجربههای تحصیلی مذکور فراموش نگردد. اگر هم که تحصیلاتتان یا حداقل بخش قابل توجهی از آن مرتبط با رشتهی مد نظر نیست، باز آنها را بیان کنید؛ چرا که اگر مفید واقع نگردد حداقل ضرر نخواهد داشت.
پاراگراف سوم: پیشینه کاری
درباره پیشینه و سوابق کاری خود پیرامون رشتهی انتخابی و اهدافتان برای آینده خود در زمینه شغلی و یا ارائه ایده و پروژه خودتان پیرامون سابقه شغلی تا به الان خود صحبت نمایید و در این راستا، بیان موفقیتهای خود و نقاط قوتتان در تجربههای شغلی مذکور فراموش نگردد. اگر هم که تجربه شغلیتان و یا حداقل بخش قابل توجهی از آن مرتبط با رشتهی مد نظر نیست، باز آنها را بیان کنید؛ چرا که اگر مفید واقع نگردد حداقل ضرر نخواهد داشت.
پاراگراف چهارم: بیان هدف فعلیتان
آنچه که مشخص است بنا بر ارسال انگیزهنامه و انتظار برای اخذ پذیرش از دانشگاه مد نظر، هدف و برنامه فعلیتان تحصیلی میباشد. پس در این بخش مجددا درباره رشتهایی که میخواهید تحصیل کنید آن را بطور کامل معرفی کرده و درباره آن صحبت نمایید و سپس درباره اینکه چرا این رشته را انتخاب کردهاید کاملا شرح داده و به درستی این بحث را به مهارتها، تجربیات و اهداف خود ربط دهید. همچنین (بخصوص برای مقاطع ارشد و دکتری) زمینههایی که علاقه دارید برای آنها تحقیق و پژوهش انجام داده و در پروژههای مرتبط به آنها شرکت کنید، بطور واضح اشاره نمایید.
پاراگراف پنجم: بیان هدفتان برای آینده
آنچه که مشخص است پس از تحصیل، شما به نحوی وارد بازار کار خواهید شد؛ خواه این ورود میتواند از طریق استخدام نزد کارفرمایی دیگر و نشان دادن پیشرفت و افزایش مهارتها و تجربیات خود در آن محیط باشد، یا از طریق کارآفرینی و اشتغالزایی خودتان یا خوداشتغالی باشد و یا زمان پس از تحصیلتان را به انجام پروژههای شخصی در حرفهی خود در زمینه ابداع یا اختراع خاصی یا در جست و جوی یک ایدهی ناب برای شروع کار خود اختصاص دهید. پس در این بخش درباره این موارد صحبت کنید، حال میتواند صرفا یک مورد از آنها باشد و یا ترکیبی از 2 یا 3 حالت ذکر شده از آینده شغلی؛ اما آنچه که میگویید صادقانه باشد.
پاراگراف ششم: علت انتخاب این دانشگاه
در این بخش شما ضمن آنکه چرا این دانشگاه را انتخاب کردهاید، از ابعادی مانند دلایل علاقه به این دانشگاه، آگاهی از اعتبار و رتبه و کیفیت نظام آموزشی آن و حتی مزایای آن مانند امکانات، موقعیت مکانی آن و… صحبت نموده و بعد از آن به گونهایی؛ نه با لحنی پیچیده اما در عین سادگی، بیان نمایید که چرا و چگونه میتوانید شایستهی پذیرش در دانشگاه مد نظر بوده و در حین تحصیل خود در آنجا، برای خود، دانشگاه و دیگران مفید واقع باشید. همچنین اشاره به تمایل به فعالیتها و پروژههای علمی بصورت گروهی و میل به تعامل با دیگران در این راستا میتواند تاثیر خوبی داشته باشد.
پاراگراف هفتم: جمعبندی و نتیجهگیری
در این پاراگراف باید از گفتههای خود نتیجهگیری کرده و استدلال نمایید که کاملا آمادگی برای ملحق شدن به دانشگاه مد نظر را دارید، برای چالشهای پیشرو چه از نظر تحصیلی و چه به عنوان یک دانشجوی مهاجر آماده هستید و به گونهایی میل و شوق و انرژی واقعی خود را برای حضور و تحصیل در آن دانشگاه به عنوان خاتمهی انگیزهنامه و در جهت ماندگاری تاثیر بر خواننده، به خوبی نشان دهید. همچنین اگر با یک مدرس یا پروفسوری در حال مکاتبه هستید و یا از سمت آنها مورد پذیرش واقع شدهاید، در این بخش به آن اشاره نمایید.
- یک نکتۀ بسیار مهم: وقتی برای هر دانشگاه و مؤسسهای درخواست پذیرش تحصیلی میفرستید حواستان باشد که یک SOP جدید و متفاوت بنویسید؛ در این انگیزه نامهها باید نشان دهید که دربارۀ آن دانشگاه و رشته تحقیق کردهاید و برنامهای که برای آیندهتان در نظر دارید با برنامههای این دانشگاه هماهنگ و متناسب است.
- در نوشتن پیشنویس باید تمرکزتان را روی این موضوع بگذارید که بتوانید اطلاعات معناداری را دربارۀ خودتان با بهترین کلمات در یک متن کوتاه ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ کلمهای به اساتید دانشگاه منتقل کنید. انگیزه نامه تحصیلی به طور معمول سه بخش اصلی دارد (معرفی، بدنه، پایانبندی که پیشتر گفتیم)، اما شما میتوانید این سه بخش را هدینگبندی و کاملاً از یک دیگر جدا نکنید، به جای آن یک نامۀ معمولی بنویسید و بین سه بخش مختلف آن پل بزنید.
البته باید روی این نکته یک بار دیگر تأکید کنیم: اگر دانشگاه از شما میخواهد انگیزه نامۀ تحصیلیتان را در قالب خاصی بنویسید، حتماً طبق دستورالعمل آنها عمل کنید.
- خودتان باشید. تأکید میکنیم: در نوشتن انگیزه نامه تحصیلیتان صادق باشید اما همزمان به شما توصیه میکنیم مخاطبتان را بشناسید، محیط زندگی و شرایط او چگونه است؟ چقدر از فرهنگ و وضعیت کشور شما را درک میکند؟ اگر از یک موضوع خاص که مختص محل زندگی شما است
برای دریافت مشاوره رایگان جهت نوشتن انگیزه نامه و بررسی کلیه مدارک و توانایی فردی شما و در آخر، تشکیل یک پروندهی قوی مقاله ای در کنار تیمی مجرب از متخصصین ، کافیه با ما 44663332/56754380 تماس بگیرید
دیدگاهتان را بنویسید